Quiche z červené řepy

Miluju pečené sladké. Ale ještě víc miluju pečené slané! A taky miluju červenou řepu, takže bylo jasné, že dříve nebo později se ke slanému koláči z červené řepy dostanu. Tato skvělá kombinace červené řepy a sýra se hodí výborně jako snídaně, svačina, večeře a při větší porci třeba se salátem klidně i jako oběd. Ať už ve kterékoliv části dne, určitě si pochutnáte.

 

 

INGREDIENCE

  • 2 střední červené řepy
  • 120 g celozrnné špaldové mouky
  • 60 g másla
  • 2 vejce
  • 250 g přírodního gervais
  • 250 g zakysané smetany
  • 100 goudy
  • 3 stroužky česneku

 

RECEPT

  1. V první řadě si zapněte troubu. Dvě středně velké červené řepy neoloupané vcelku osolte a zabalte po jedné do alobalu. Vložte do trouby na 180 ° a pečte asi hodinu, hodinu a půl. Zkrátka do té doby, než budou řepy měkké.
  2. Nyní si vypracujte těsto na koláč. Nejlépe v robotu smíchejte mouku, studené máslo nakrájené na menší kousky, špetku soli, 1 žloutek a 3 lžíce studené vody. Po vypracování těsta ho zabalte do potravinářské folie a dejte na hodinu odpočinout do lednice.
  3. Upečenou řepu nechce zchládnout tak, abyste ji udrželi v ruce a mohli nakrájet na tenčí plátky. Na pánvi na rozehřátém oleji začněte opékat dvě střední cibule nakrájené na proužky. Jakmile bude cibule udělaná dozlatova, přidejte řepu a za občasného míchání asi 10 minut opékejte. Nakonec přidejte česnek, chvíli opékejte vše dohromady a poté odstavte z tepla.
  4. Teď je ta pravá chvíle na předehřátí trouby na 180 °. V míse vyšlehejte jedno vejce a zbylý bílek spolu s přírodním sýrem a zakysanou smetanou. Nyní vsypte nastrouhanou goudu. Nakonec přidejte ještě koření, které máte rádi. My jsme dali sůl, chilli a sušený česnek.
  5. Do koláčové formy rozprostřete vychlazené a vyválené těsto. Dno propíchejte vidličkou, aby se nezvedalo a pečte asi 15 minut. Do mísy, kde jste vyšlehali smetenu s gervais, přidejte i osmaženou řepu a cibuli. Tuto směs pak rozprostřete do předpečeného korpusu a vraťte do trouby ještě na nějakých 40 minut, dokud nebude koláč pevný a na povrchu zlatavý.

 

 



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..