Miluju pesto. Ale abych se neopakovala. Pesto, ať už z koriandru, bazalky nebo třeba z medvědího česneku, využijete v kuchyni aspoň tisíckrát. Od typických těstovin s rajčatovým pyré a pestem, přes grilované toasty s rajčaty, mozzarellou a pestem, zdobených vařených brambor nebo grilovaných batátů, ochucení salátů, až po kanapky s parmskou šunkou a kapkou pesta.
INGREDIENCE
čerstvý koriandr
slunečnicová semínka
parmezán
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl
RECEPT
Recept je v podstatě velmi jednoduchý, všechny ingredience totiž melete v mixéru tak dlouho, dokud nemáte jemnou pastu. Jde jen o to smíchat je ve správném poměru. Největší objemovou složku musí tvořit samozřejmě koriandr, k němu přihoďte velkou hrst najemno nastrouhaného parmezánu, lžičku mořské soli, 2 stroužky česneku a vše zalijte olivovým olejem. Ten bude potřeba ještě na konci, kdy pesto umístíte do čisté skleničky. Hezky ho upěchujte lžičkou a zalijte oliváčem tak, aby pesto nevyčuhovalo na vzduch. Tak vám v ledničce o něco déle vydrží.