Malinové nanuky s mascarpone

Tyhle nanuky máte hotové za chviličku, neobsahují žádný přidaný cukr ani konzervanty. Díky malinám jsou jemně kyselé a v parném létě tak opravdu dobře osvěží. A pokud už nemáte maliny čerstvé, můžete klidně použít i mražené.

 

 

INGREDIENCE

  • maliny
  • mascarpone
  • jogurt

 

RECEPT

  1. Recept je tak trochu na vás. Záleží totiž třeba na tom, jak sladké maliny máte. Jestli je dokážete sníst jen tak, není potřeba do zmrzky nic přidávat. Pokud jsou ale trochu kyselejší, můžete přidat lžičku medu. Taky konzistenci nanuku si zvolte podle sebe. Já mám v nanuku ráda kousky celého ovoce, takže všechny tři ingredience jenom pořádně promíchám lžící v misce. Pokud ale máte raději hladký mražený krém, dejte vše do mixéru a pár minut mixujte.
  2. No a teď už stačí jen znát poměr ingrediencí. Použijte stejný objem malin a mascarpone. Do směsi pak přimíchejte pár lžic jogurtu tak, aby byla trochu tekutá a dala se jednoduše lžící přendat do nanukových formiček. Po několika hodinách jsou nanuky hotové. Abyste je pohodlně dostali z formičky ven, krátce nanuky ponořte do teplé vody. Díky tomu půjdou z formy jednoduše vyndat. Pak už si můžete pochutnávat 🙂

 

 

 



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..