Pikantní kuřecí kousky po asijsku s jasmínovou rýží
Pikantní kuřecí kousky po asijsku patří mezi jedno z mých neoblíbenějších jídel. Je to hrozná rychlovka, ale zároveň je vážně dobré. Když není čas vařit něco složitého, je to jeden z těch receptů, po kterém vždycky ráda sáhnu. Kuřecí kousky s omáčkou jsou skvělé s voňavou jasmínovou rýží, ale nebojte se je podávat třeba i s asijskými nudlemi jakéhokoliv typu.
INGREDIENCE (2 porce)
2 kuřecí prsa
2 stroužky česneku
2 cm čerstvého zázvoru
2 lžíce sojové omáčky
lžíce rybí omáčky
lžíce medu
šťávu z 1/2 limetky
lžička kukuřičného škrobu
sezamová semínka
RECEPT
Kuřecí prsa očistěte, nakrájejte na drobné kostky a osolte. Ve woku rozehřejte pár lžic rostlinného oleje a na něm kuře několik minut restujte. Maso musí být úplně hotové, ale snažte se, abyste ho zbytečně nevysušili. Kuře dejte z pánve stranou a suchou papírovou utěrkou ji vytřete od přebytečného tuku.
Rozehřejte nový olej a mezitím si očistěte a nasekejte česnek i zázvor nadrobno. Obojí restujte, než se rozvoní, poté přidejte sojovou i rybí omáčku, med i šťávu z limetky. V deci vody si pořádně rozmíchejte kukuřičný škrob a přidejte ho do woku také.
Teď je potřeba omáčku pořád míchat, protože škrob v ní začne houstnout. Do woku přidejte zpět i kuřecí kousky, aby se prohřály. Přidejte trochu sezamových semínek a jakmile bude omáčka tak akorát hustá, odstavte z plamene.
Pikantní kuřecí kousky po asijsku servírujte s kousky limetky k pokapání a nejlépe s jasmínovou rýží. Dobrou chuť 🙂