Tohle samozřejmě není žádný speciální recept. Ale s čerstvě upečeným domácím celozrnným kváskovým chlebem jsou tresčí játra tak výborná, že vám je sem musím dát aspoň pro inspiraci. Třeba jste je jako malí jedli doma, ale už jste na ně zapomněli. Nebo by vás třeba nenapadlo malou plechovku tresčích jater v obchodě kupovat. Pokud to ale zkusíte, dostanete do sebe ty zdravé tuky z ryb a ještě si perfektně pochutnáte 🙂
INGREDIENCE (2 porce)
4 plátky celozrnného chleba
4 plátky másla
plechovka tresčích jater
malá cibulka
1/2 citronu
RECEPT
Tento recept je spíš postupem pro ty, kdo tresčí játra neznají, ale přesto se je rozhodli ochutnat. Máslem namažte všechny krajíce chleba. Plechovku s játry otevřete, ale jen tak, abyste z ní mohli pohodlně vylít všechen přebytečný olej. Jakmile je hotovo, otevřete ji úplně a velké kusy jater přendejte na chleba. Tam je rozmačkejte vidličkou tak, aby zakrývaly celý chleba. Máme vyzkoušené, že jedna plechovka stačí ideálně na 4 střední plátky chleba.
Cibulku si nakrájejte na opravdu drobné kostičky a těmi pak posypte chleba s játry. Nakonec pokapejte čerstvou šťávou z půlky citronu. Máte hotovo 🙂