Červená řepa je geniální potravina, která je poslední dobou navíc velmi moderní. Zkuste ji někdy místo složitějšího receptu jednoduše položit na krajíc chleba 🙂 Pod to třeba přírodní sýr, nahoru zase trochu medu, balzamika a oříšků. A máte luxusní, krásně barevnou a hodnotnou snídani.

INGREDIENCE (2 porce)
- 6 malých krajíčků semínkového chleba
- 1 střední červená řepa
- krémový sýr
- lžička medu
- balzamikový ocet
- vlašské ořechy
RECEPT
- Řepu nekrájejte ani neloupejte, vcelku ji posolte a zabalte do kusu alobalu a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi hodinu. Pak ji opatrně rozbalte a zkuste vidličkou, jestli už je měkčí. Pokud ano, troubu vypněte, řepu úplně vybalte a nechte vychladnout. Tuhle část receptu si můžete připravit předem, vychladlá řepa v lednici pár dní vydrží.
- Teď je čas připravit samotné sendviče. Chleba nakrájejte na tenké plátky, potřete je krémovým sýrem. Na ten pokládejte tenké plátky řepy, které nakonec pokapete pár kapkami medu a balzamikového octa. Pokud máte, posypejte sendviče nasekanými vlašskými ořechy, které s řepou tvoří perfektní kombinaci. Dobrou chuť 🙂



2 thoughts on “Krémový sýr a pečená řepa na chlebu”