Vejce pečená v omáčce marinara
Kdo má ty snídaně pořád vymýšlet? Mně by se asi celkem hodila kuchařka, která se zabývá čistě zpracováním vajec na snídani. Mít pořád dokola míchaný, smažený a vařený mě nebaví, takže každý víkend hledáme nový a nový recept. Tady je jeden z nich 🙂
INGREDIENCE (2 porce)
- chorizo
- parmezán
- omáčka marinara
- malá cibulka
- bazalka
- 2 vejce
RECEPT
1. Troubu si rozehřejte na 180 °C. Dvě malé zapékací misky vyložte chorizem. Nadrobno nastrouhejte jednu hrst parmazánu a do každé misky nasypte polovinu. Na sýr přidejte asi 3 lžíce omáčky marinara (nebo rajčatového protlaku, který dochutíte solí, česnekem a bylinkami). Na omáčku pak položte 2 velmi jemná kolečka cibulky a čerstvé lístky bazalky. Nakonec do misky rozklepněte vejce a vložte do rozehřáté trouby.
2. Pečte asi 15 minut, nebo jednoduše do té doby, než má vejce takovou konzistenci, jakou máte rádi. Podávat můžete s opečenou bagetkou nebo třeba jako my – s pečenými tortillovými chipsy.