Quiche s medvědím česnekem a rajčaty

Víte, jak já mám ty slané koláče ráda. Tenhle je úplně nový a zase totálně skvělý. A nejlepší na tom je, že je tenhle recept sezonní, takže celý rok si můžete dělat jeden stejný typ koláče se stejným korpusem, do kterého ale přidáte, co vám zrovna roste na zahradě nebo v lese. Mňamka 🙂 Takže dnes je to quiche s medvědím česnekem a rajčaty.


Quiche s medvědím česnekem a rajčaty


INGREDIENCE (1 menší koláč)

  • 80 g másla
  • 160 g celozrnné špaldové mouky
  • 2 vejce
  • 100 g zakysané smetany
  • 100 g krémového sýru
  • 100 g goudy
  • 20 listů medvědího česneku
  • 8 cherry rajčátek

RECEPT

1. Do mísy od robota si odměřte mouku a robota zapněte. Do mísící se mouky postupně ukrajujte z 80g kousku pořádně vychlazeného másla malé kostičky. Přidejte jeden žloutek a 3 lžíce ledové vody. Hotové drobivé těsto zabalte do potravinářské folie a vytvarujte z něho disk. Díky tomu se vám bude později lépe tvarovat do koláčové formy. Těsto nechte v lednici odpočívat aspoň hodinu.

2. Po hodině nebo dvou si rozehřejte troubu na 180 °C a těsto vyndejte z lednice. Koláčovou formu lehce vymažte máslem a těsto do ní pořádně vmačkejte prsty. Do dna koláče udělejte vidličkou několik dírek, aby měla pára kudy unikat ven a celé dno se nezvedlo. Formu vložte do rozehřáté trouby a pečte 15 minut.

3. Mezitím si připravte náplň. V míse vyšlehejte zbylý bílek a jedno vejce navíc. Přidejte zakysanou smetanu a krémový sýr a s vejci promíchejte. Listy medvědího česneku si očistěte a nasekejte nadrobno. Goudu nebo jiný pevný sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Česnek i sýr přidejte do náplně, osolte, můžete přidat i další koření jako drcené chilli a pořádně vše promíchejte. Cherry rajčátka očistěte, rozpulte a nechte si je takto připravené stranou.

4. Po 15 minutách pečení vyndejte hotový korpus z trouby, naplňte ho celý hotovou směsí, tu uhlaďte a nakonec do ní ještě řeznou stranou nahoru jemně vtlačte cherry rajčátka. Na ozdobu můžete přidat také jeden malý list medvědího česneku. Celý koláč vraťte do trouby a pečte zhruba 40 minut, nebo dokud nezačne sýr na povrchu jemně zlátnout.

5. Hotový koláč vytažený z trouby nechte pár minut odpočívat ve formě, po chvilce ho můžete pomocí talíře překlopit na krájecí prkénko. Tenhle quiche s medvědím česnekem a rajčaty je skvělý sám o sobě jako svačina nebo večeře, ale s malým salátkem může dobře posloužit i jako oběd. Ať vám chutná 🙂


Quiche s medvědím česnekem a rajčaty

Quiche s medvědím česnekem a rajčaty

Quiche s medvědím česnekem a rajčaty

Quiche s medvědím česnekem a rajčaty

Quiche s medvědím česnekem a rajčaty



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..