Kaše z červené quinoi s granátovým jablkem

Zima. Studená a mlhavá rána jsou tady. A mně to vlastně vůbec nevadí, protože kdyby nebylo takových zamračených dnů, nebudeme si dost vážit těch teplých a prosluněných. A navíc to taky znamená, že je konečně čas na pečení máslových sušenek, přípravu horké čokolády nebo výborných teplých kaší na snídani. A dnes si ukážeme právě horkou zimní verzi, tentokrát kaše z červené quinoi s granátovým jablkem a banánem.

 

Kaše z červené quinoi s granátovým jablkem

 

INGREDIENCE (2 porce)

  • 500 ml mléka
  • 120 g červené quinoi
  • lžíce datlového sirupu
  • 1 banán
  • 1/2 granátového jablka

 

RECEPT

  1. Quinou si předem namočte na 10 minut do studené vody. Poté vodu slijte a quinou přemístěte společně s mlékem do malého hrnce a dejte slabě vařit. Za občasného míchání směs pozorujte a jakmile začne houstnout, přidejte datlový sirup, promíchejte a vypněte sporák. Kaši nechte v hrnci 2 minuty odstát.
  2. Mezitím si můžete připravit ovoce na ozdobu. Banán oloupejte, granátové jablko rozřízněte a z poloviny vyklepněte semínka. Odstátou kaši servírujte na misku, ozdobte ji ovocem a pokud máte rádi datlový sirup, můžete ji ještě jednou nakonec přelít. Dejte vědět, jak vám kaše z červené quinoi chutnala 🙂

 

Kaše z červené quinoi s granátovým jablkem

 

Kaše z červené quinoi s granátovým jablkem



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..