Kokosové kuličky s mandlemi aneb domácí Raffaello
Tohle je recept na vánoční kokosové kuličky s mandlemi, které ale většina lidí nejspíš hledá jako domácí Raffaello. Tyhle kuličky se od něj ale dost liší. Nemají uvnitř typický krém ani křupavý oplatek. Přesto ale bývají hitem vánoční sezony. A na to, jak jsou jednoduché na přípravu, sklidí opravdu hodně slávy.
INGREDIENCE
- 300 g kokosu
- 60 g povoleného másla
- 300 g kondenzovaného mléka
- 100 g neloupaných mandlí
RECEPT na kokosové kuličky s mandlemi aneb domácí Raffaello
1. Malý hrnec naplňte do poloviny studenou vodou a dejte vařit. Do mísy od robota odměřte 250 g kokosu, přidejte povolené máslo a kondenzované mléko a nastavte mísení na střední rychlost. Jakmile začne voda v hrnci vařit, vsypte do ní mandle a nechte asi minutu vařit. Hned poté vodu zceďte, nalijte do mandlí studenou a opět zceďte. Spařené mandle se budou lépe loupat.
2. Hotovou kokosovou směs dejte přes noc v potravinové folii ztuhnout do lednice a mandle oloupejte.
3. Další den vyndejte kokosovou hmotu z lednice, nechte ji 5 minut odpočinout a poté postupně lžičkou odkrajujte stejně velké části. Z těch udělejte tvar připomínající kuličku, dovnitř zatlačte jednu oloupanou mandli a pomocí dlaní utvořte dokonalou kuličku. Hotové kuličky odkládejte stranou.
4. Jakmile budete mít celou hmotu zpracovanou, připravte si větší plastový kontejner na jídlo, vsypte do něj zbytek kokosu a menší část kuliček. Krabičku zavřete a lehce s ní pohazujte tak, aby se kuličky ze všech stran pokryly kokosem.
5. Hotové kokosové kuličky s mandlemi skladujte v lednici, před servírováním je nechte 10 minut odpočinout v pokojové teplotě.