Halloweenské dýňové sušenky

Na tenhle recept jsem teda vážně pyšná. Původně jsem totiž chtěla dělat jen klasické linecké cukroví ve tvaru dýně a přidat do něj trochu toho dýňového koření. Nakonec jsem ale zvolila i dýňové pyré, které v konečném důsledku v receptu krásně nahradilo původní vejce. Sušenky jsou vážně povedené, díky koření jsou lehce pikantní a záleží jen na vás, jak moc je propečete. Můžete mít rozpadající se měkké sušenky nebo vypečené a hezky křupavé, jak je mám ráda já. Plněné jsou nejlepší marmeládou z červeného rybízu, který je vhodný taky proto, že svou sytou barvou připomíná krev. A ta se na Halloween vyloženě hodí, no ne? Takže tohle je prostě ideální recept pro každou halloweenskou party. Skvělou kombinaci ale vytvoříte i s jakoukoliv jinou červenou kyselejší marmeládou, nebojte se tedy třeba jahodové, malinové nebo višňové. 

 

 
Pokud nemáte rádi plněné sušenky, můžete si na nich klidně pochutnat i bez náplně. Stačí, když při vykrajování nerozdělíte těsto napůl, ale vykrojíte dýňový obličejík do každého kusu.

 

 

Navíc vám musím ukázat, jak vypadá pečicí papír po upečení. Je z něho hotová halloweenská dekorace 🙂

 

 

INGREDIENCE (cca 3 plechy)

 

RECEPT

1. Do mísy od robota odměřte mouku s cukrem, přidejte povolené máslo, dýňové koření a pyré a zapněte na střední rychlost míchání. Jakmile je těsto jednolité, robota vypněte a hmotu zabalte do potravinové folie. Takto nechte těsto v lednici přes noc odpočinout.

2. Druhý den nejdříve zapněte troubu na 160 °C. S těstem musíte pracovat velmi rychle, protože během chvilky měkne. Odkrojte tedy 1/4 těsta, se kterou budete pracovat a zbytek nechte v lednici. Vyválejte ho na tenký plát, ze kterého budete vykrajovat požadované tvary. Na Halloween je ideální dýně s vyřezaným obličejem, ale můžete použít taky třeba netopýra nebo ducha. Pokud máte raději česká témata, můžete zvolit podzimní motivy, jako jsou listy stromů, jablka, hrušky, ježky. Výběr je v této době skoro nekonečný 🙂 Pokud budete sušenky plnit, nezapomeňte do poloviny těsta vyřezat taky obličej.

3. Vykrojené tvary pokládejte na pečicím papírem vyložený plech a vkládejte rovnou do vyhřáté trouby. Délka pečení závisí na tom, jak moc jste těsto vyváleli a jak křupavé nebo vláčné sušenky chcete mít. Mělo by jim ale stačit asi 20 minut. Pokud je chcete vypečené a spíše křupavé, než měkké, nechte je tam 25 minut. Dávejte jen pozor, aby nezačaly příliš hnědnout.

4. Po vyndání z trouby sušenky nechejte úplně zchladnout a poté je plňte rybízovou marmeládou a skládejte k sobě plné a vykrojené tvary. Dýňové halloweenské sušenky jsou skvělé jako snack ke kafi, neurazíte s nimi ale ani snídani nebo dětskou svačinu. 

  

 

 

 



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..