Horká dýňová čokoláda

Pumpkin spice latte, to je hit posledních několika podzimů. Když jste ale doma pod teplou dekou a díváte se na film, ne vždy máte na kafe chuť. S domácím dýňovým sirupemdýňovým kořením je ale maximálně jednoduché udělat si i jinou dýňovou dobrotu – horkou čokoládu.

 

 

INGREDIENCE

 

RECEPT

  1. V malém hrnci na středním plameni pomalu rozehřívejte mléko. Do teplého mléka rozlámejte čokoládu a sem tam ji zamíchejte. Je potřeba čokoládu pořádně rozmíchat, aby se v mléce celá kompletně rozpustila. Až bude mléko horké, přidejte i dýňové koření a sirup a znovu promíchejte. Nakonec přisypejte bramborový škrob a od té doby už metličkou mléko promíchávejte pořád. Čokoláda začne postupně mírně houstnout, to je ten správný čas na přelití do skleniček a podávání s čerstvě vyšlehanou smetanou. Dozdobit můžete ještě zbylým dýňovým sirupem.
 
Tip: Pokud máte rádi ještě víc okořeněnou horkou čokoládu, přidejte do ní těsně před podáváním kapku nebo dvě nějakého dobrého bourbonu 🙂
 
 

 

 

 



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..