Hustá horká čokoláda s chilli a bourbonem

Tahle čokoláda vás teda pekelně zahřeje. Nejen, že je nejlepší horká, ale navíc obsahuje chilli a bourbon. Na zimní nebo podzimní večery je to ideální společník. Spolu s cookies nebo třeba křehkými madlenkami pak tvoří naprosto luxusní kombinaci.

 

Horká čokoláda s chilli a bourbonem

 

Hotovou čokoládu můžete ozdobit čerstvou šlehačkou a posypat kakaem. Pokud chcete ještě sladší variantu, zasypejte vršek sklenice mini bonbony marshmallow a pokapejte datlovým sirupem. 

 

Horká čokoláda s chilli a bourbonem

 

INGREDIENCE (2 porce)

  • 600 ml mléka
  • lžička bramborového škrobu
  • 100 g vysokoprocentní čokolády
  • 1/2 lžičky skořice
  • chilli
  • 4 cl bourbonu (třeba Jim Beam)

 

Horká čokoláda s chilli a bourbonem

 

RECEPT

1. Odměřte si mléko a většinu z něho vlijte do menšího hrnce. Ve zbytku studeného mléka pořádně rozmíchejte škrob a dejte stranou. Mléko v hrnci začněte zahřívat na středním plameni a přidejte nalámanou čokoládu, skořici a podle uvážení také vaše oblíbené chilli .

2. Jakmile se v mléku rozpustí čokoláda a směs je dost horká, vlijte do ní zbytek mléka s rozmíchaným škrobem a začněte míchat metličkou. Postupně by se měla čokoláda pěkně zahustit, ale chce to trochu trpělivosti a pevnou ruku při míchání. Když se vám zdá čokoláda příjemně hustá, odstavte ji z desky a přimíchejte do ní bournon.

3. Do vyšší sklenice nebo oblíbeného hrnečku nalijte horkou čokoládu, přidejte přidejte zdobení podle vlastní chuti a užijte si příjemný večer 🙂

 

Horká čokoláda s chilli a bourbonem



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..