Tahle čokoláda vás teda pekelně zahřeje. Nejen, že je nejlepší horká, ale navíc obsahuje chilli a bourbon. Na zimní nebo podzimní večery je to ideální společník. Spolu s cookies nebo třeba křehkými madlenkami pak tvoří naprosto luxusní kombinaci.
Hotovou čokoládu můžete ozdobit čerstvou šlehačkou a posypat kakaem. Pokud chcete ještě sladší variantu, zasypejte vršek sklenice mini bonbony marshmallow a pokapejte datlovým sirupem.
INGREDIENCE (2 porce)
600 ml mléka
lžička bramborového škrobu
100 g vysokoprocentní čokolády
1/2 lžičky skořice
chilli
4 cl bourbonu (třeba Jim Beam)
RECEPT
1. Odměřte si mléko a většinu z něho vlijte do menšího hrnce. Ve zbytku studeného mléka pořádně rozmíchejte škrob a dejte stranou. Mléko v hrnci začněte zahřívat na středním plameni a přidejte nalámanou čokoládu, skořici a podle uvážení také vaše oblíbené chilli .
2. Jakmile se v mléku rozpustí čokoláda a směs je dost horká, vlijte do ní zbytek mléka s rozmíchaným škrobem a začněte míchat metličkou. Postupně by se měla čokoláda pěkně zahustit, ale chce to trochu trpělivosti a pevnou ruku při míchání. Když se vám zdá čokoláda příjemně hustá, odstavte ji z desky a přimíchejte do ní bournon.
3. Do vyšší sklenice nebo oblíbeného hrnečku nalijte horkou čokoládu, přidejte přidejte zdobení podle vlastní chuti a užijte si příjemný večer 🙂