Domácí kondenzované mléko

Recept na další z ingrediencí, co se nemusí kupovat 🙂 Kondenzované mléko je skvělé hlavně do krémů, polev na dorty nebo třeba do domácího karamelového likéru.

 

 

INGREDIENCE

  • 300 ml mléka
  • 100 g třtinového cukru
  • 20 g másla

 

RECEPT

  1. Do menšího tlustostěnného hrnce nalijte mléko a přidejte cukr i máslo. Na mírnějším plameni zahřívejte a těsně pod bodem varu držte asi hodinu. Pozor, ať vám mléko nevzkypí a neuteče. Po hodině mléko zhoustne a zredukuje se asi na polovinu. Ještě horké mléko naplňte do čisté sklenice. Po vychladnutí ho můžete několik dní uchovat v lednici.

 

 



2 thoughts on “Domácí kondenzované mléko”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..